.

Imorgon jobbar jag mördarpasset, 7-21. Hade helst velat vara ledig, har kommit igång bra med mitt senaste projekt och vill helst bara låsa in mig och köra hårt. Meeeen det får vänta.

Hörs imon!

Hot n' Cold.

Att jobba som vårdbiträde är väldigt givande. Ibland i positiv bemärkelse och ibland består givandet mestandels av panik. I förgår var en sån där dag då man ville drabbas av en aneurysm och falla död till marken hellre än att avsluta sitt arbetspass. Fick inte en sketen lugn minut. Det kastades påskpynt åt helvete, jag fick en snyting rätt i nyllet, gamlingarna grät och skrek och slog ner tavlor fån väggarna. Runt 8 brukar det lugna ner sig då de flesta vanligtvis har lagt sig men en liten gubbe envisades med rymningsförsök och skulle ta sönder allt som kom i hans väg. Nämnde jag att han bara pratade tyska och att jag valde att läsa franska i skolan? Jo så ni kan ju tänka er hur det såg ut när jag stod där och skrek "NEEEEIN! Kommen sie hier! NICHT RÖREN DAS BRANDLARMEN!"



Inte en behaglig känsla.

Gla' påsk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaoz.

Dagen skall ägnas åt att göra iordning min makeup-bag. Ser INTE fram emot det. Jag älskar mitt yrkesval (inte för att jag får chansen att jobba med det i fucking-kuk-Halmstad) men de stunder då jag ska tvätta penslar eller göra i ordning bagen önskar jag att jag valt ett annat jobb som inte är så avancerat. Typ ingenjör.

Mamma kom hem med en stor weekendbag till mig från Turkiet. Hade inte mage att säga att jag hellre blir brännmärkt som ett djur än att gå runt med en Louis Vuitton kopia så jag får gott släpa runt på den. Ni skulle sett så stolt hon var "Titta Maria, jag köpte den här till dig så du slipper få ont i ryggen av att bära på din andra väska. Visst är den fin?" Kunde ju inte vara otacksam när hon strålade med hela ansiktet.. Min mammi!


Nu blire kaffe på ballen!


Dagens citat:



"Punk-William har blivit biten av en apa i Asien!"






Desperate housewife?

Fan också. Fick för mig att baka en kärleksmumstårta till Anders som fyllde 60 i lördags. Han och morsan kommer hem från Turkiet vilken sekund som helst och tårthelvetet har svällt till enorma proportioner och är ändå helt degig i mitten. VARFÖR KAN JAG INTE BAKA? Så fort jag ger mig på något mer avancerat än att köpa färdiga tårtbottnar går det åt helvete. När jag skulle baka en tårta åt min gamla flamma exploderade den så jag fick ägna 2 timmar åt att skrapa deg från ugnen. Och äääändåååå ska jag ge mig på det?

Jaja, övning ger färdighet!



Ger det 2 år sen kan jag baka vad fan som helst.


Holy crappers.

Jag har bokat upp mig på lite väl mycket på lördag känner jag. Men det är bra. Det är ett tecken på att jag har en jävla massa vänner och det kan man ju inte klaga på! Kommer bli en hel del reunions med folk jag saknat väldigt mycket.



Funderar för övrigt på att knulla till mig ett backstagepass till Foo Fighters och Band of Horses. Är ju inget fan av fnaskeri men jag är ett fan av Band of Horses så det kanske planar ut sig? Men först ska jag prova att be snällt. Kanske min "kontakt" tar till sig en liten indierocktjejs hjärtas högsta önskan och bara skänker mig ett pass. HAHAHA jomenvisst. Nejdå, ska självklart inte sälja min kropp för 90 minuters musik. Tror jag drar och ser dom på Trädgården i juni istället. Och om ni undrar varför jag skriver lite frenetiskt och osammanhängade så är det för att jag druckit en kanna kaffe och rökt 5 cigaretter på lika många minuter och rider på en nikotin/koffeinvåg som man inte skojar bort!


HEJRÅ!




No one's gonna love you more than I do.

GLEE.

Jag är lite orolig över mig själv. Har hittat en ny favoritserie, och det är ju egentligen en asbra grej! Men det är en serie som är riktigt sentimentalt tacky om ett gäng stereotypiska amerikanska high school ungar som bara hoppar runt och sjunger och kastar trånande blickar.

Vill ni veta det värsta? Jag får tårar i ögonen och rysningar så fort nån utav småglinen öppnat käften för att sjunga. Helt jävla sjukt. Vad är det för fel på mig? VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG!?





Fruktansvärt, but I love it.

Kärringrep.

Det var en jävla samling kvinnor som satt och gottade sig med kaffe och fika i Vikis mammas trädgård. I love it! Kvinnor är underbara och starka varelser och jag håller fullständigt med i det de säger i filmen Mitt stora feta grekiska bröllop.


"The man may be the head of the family, but the woman is the neck that turns the head in the right direction"




PG13

 

 

Ledsen Olle. Jag kämpade verkligen men jag kunde inte hålla mig, tycker allt att mina bloggläsare förtjänar att få kika på en halvnaken manskropp!

 

 

Ps. Han är singel.

 


Släng dig i väggen Pippi!

 

Som jag har göttat mig på balkongen idag. Nu klockan 20 i 7 är det stabila 25 grader där ute, tittade inte ens på termometern när det var som varmast! Fick lite färg iaf. Eller ja färg och färg, fräknar iaf.


JAAAAA!

Min Jenny kommer hem! Som jag har saknat henne, ska bara krama henne hela tiden och inte släppa taget. Och på måndag tror hon att hon ska åka hem igen. HA! Det kan hon feteglömma, ska kedja fast henne och hålla kvar henne för alltid.





My precioussss...

Livet har sina goda stunder.

22 grader - check!

Kaffe - check!

Ballerina kladdkaka - check!

Bikini - check!



A slice of summer.









Tunga artilleriet.

Varje gång jag kollade mig i spegeln på jobbet idag kräktes jag lite i munnen. Min hy mår INTE bra. Om ni visualiserar alla tänkbara hudproblem ni kan komma på så förstår ni min situation. Rotade djupt i badrumsskåpet och hittade en gammal provtub av REN's detox mask som vid första blick verkade vara tom men efter att jag massakerat den med en sax lyckades jag klämma ut lite produkt. Jävlar i min lilla låda, den är fin den!




En mask med fransk lera som avlägsnar överskottssebum, döda hudceller och orenheter samtidigt som den minskar porstorleken och gör huden len, fräsch och tonad. Den innehåller även spirulina, ett tropiskt sjögräs rikt på essentiella fettsyror som stimulerar cellförnyelseprocessen.


När lönen kommer är den här masken det första jag ska köpa. Det andra blir Acnicyl serien från apoteket. Där snackar vi också mirakelprodukt och det bästa, du får ansiktsrengöring och kräm för 200 bagis. Som hittat!



Wunderbar!

Efter att kommunen och den privata sektorn battlat om vem som ska vinna min gunst så valde jag till slut att börja jobba på ett privat boende. Min första dag bjöd på en bajsexplosion. Hiroshima-style. Hörde hur det rasslade till i magen på en utav de boende som stod utan blöja och PANG sa det så var det bajs ÖV-ER-ALLT. Tydligen tyckte han att bajs är kul för han knäckte sig så det smattrade på av bara fan! Just den dagen jag inte kunde hitta mina arbetsskor och valde att ta mina dyra skinnboots. Resultat? De blev sprutlackerade i en ny festlig brun färg. Dränkte dom i sprit och doftspray med mentoldoft, sen gick jag runt och luktade Mintu resten av passet.


Min första dag på nya jobbet får en halv toaster av 5 möjliga.

Summerblues.

En ny liten förmåga har letat sig in i mitt musikarkiv.

The Pains of Being Pure At Heart.


Bara namnet gör ju att man älskar dom. Klingar fint i gommen. Så i augusti får det bli tåget ner till Skåneland eftersom de spelar på Malmöfestivalen. Gratis och bra! Vem följer med? Nej precis, ingen eftersom mina kära vänner lyssnar på Rollergirl och Best of Melodifestivalen.

Förra året fick jag stå själv och glo på Johnossi bland en miljard fjortisar som luktade svett och kiss kamouflerat med Escada och hubbabubba. Lyckades ragga med mig Nathalie till Band of Horses och det var bra, det var så fint och det blev ännu finare av att man fick dela ögonblicket med någon. Nathalie då och de två flintiskillarna som stod och tryckte bakom oss.

HA! Jag har under tiden jag skrivit detta inlägg lyckats skrapa fram en dejt till konserten med en het skånepåg! AWESOME!


SAY NO TO LOVE


Kommer lätt bli sommarens dänga bland alla indiekids.


Fuck...

Hade inte riktigt räknat med att vakna upp och vara sleten idag. Men det är smällar man får ta.

Ska koka lite kaffe och kasta mig ut på balkongen och kippa lite frisk luft. Fick ett crazy infall om att sluta röka. Haha. Jomenvisst det går säkert bra!


Hörs sen.

Fullerifullera!

Hoppsan hejsan, det blev ett par öl minsann. Bastu ger ju fylla x 10. Har ett par fina bilder på Olle i min bikini men jag fick avlägga ett heligt löfte om att inte lägga upp dom. Synd, det 'r verkligen Vogue-material!


Nu är frågan om man inte ska gå och knyta sig för natten. Heeeelt slut!

Panik.

Fick en liten flashback av nattens drömmar. Var på smällen med TVILLINGAR!? Herrejesus, folk förlovar sig hitan och ditan, köper fastigheter, pratar giftemål och skaffar ungar. Jag är inte redo för det. Snälla någon ge mig ett krumelurpiller innan jag får andnöd! Vart har åren tagit vägen? Jag fyller 25 i år och jag äcklas lite av tanken på att skaffa pojkvän, leva i tvåsamhet, jobba 9-5, pressa ut ungar och skaffa volvo och en golden retriever.

Klart att jag ser det fina i det och kommer vilja ha det längre fram men inte nu. Käre jesus kristus, inte NU!

Innan dess ska jag dricka buckets på Bali, hoppa fallskärm, ligga med Gerard Butler, visa pattarna på Mardi Gras, surfa på Hawaii, spela huvudrollen i en B-skräckis, hamna i ett jävla slagsmål, bestiga Kilimanjaro, dricka te med Dalai Lama, segla runt jorden och plocka sten på månen.


Pic it up.

Lagom uttråkad. Har lyckats vända på dygnet rejält (en ful liten ovana jag har).

Rensade datorn från onödigt skit och hittade en massa bilder jag glömt bort.


















Hatar kukupplösningen på blogg.se.





Brrrrrr....

Funderade på att traska bort till Ida för lite förfrelle men beslutade mig för att jag var för fattig och krasslig. Bestämde mig för att glo rulle och dricka cola istället.

När jag och Sandra var på Hemmakväll i veckan frågade jag om hon sett filmen Frozen och hon svarade "Nej hur jävla spännande kan det vara att kolla på en film där dom bara sitter i en skidlift hela tiden?".

Tydligen kan det vara VÄLDIGT spännande, jag har ont i kroppen för att suttit och spänt mig i en och en halv timma. När det var som värst fick jag till och med ta på mig vinterjackan för att jag sympatifrös haha. Väldigt stark film med duktiga skådisar, framförallt Emma Bell som gjorde ett helt fenomenalt jobb! Och ja, jag grät. Kanske inte säger så mycket eftersom det till och med har hänt att jag gråter till Våra bästa år men nu snackar vi Långbens-hulkanden...




SE DEN!

Skinny bitch.

Kollade på vår lilla hemmavideo från Greklandresan 2008. Jävlar i min lilla låda vad jag var smal då.. Har faktiskt gått upp en hel del sen dess trots att folk hela tiden envisas med att fråga om jag gått NER!?



Ser ni skillnaden nu mofos?

Vad bra att jag är lika brun på benen som resten av kroppen förresten. Ehm.


50's.

 

 

Gjorde en liten 50's inspired makeup.

Så jääävla uttråkad.

 

Suck.


I get by with a little help from my friends.

Good morning my dears!


Låg och halvsov innan när Sandra ringde. Märkte att jag hade ont i halsen när vi pratade men som rökare händer det att det blir så vissa morgnar men det släpper efter en liten stund. Dock har det hållt i sig och jag känner mig lite febrig också. Skulle egentligen fikat med mamman till ett utav mina gamla dagisbarn men jag flyttade fram det. Känner mig himlans pigg men det är inte så sjysst att ev. smitta ner henne så hon går hem och smittar sin lilla prinsessa.


Somnade sent igår. La mig vid 12 och låg och stirrade upp i taket i en timma innan det ringde. Fick en smärre chock när jag kollade på displayen och såg att det var Mr Kuk! Blev jätteglad, har ju inte pratat på evigheter. Klockan 3 la vi på luren efter att ha skrattat oavbrutet i 2 timmar. Han är så söt ibland "Du är en fin tjej, jag tror faktiskt att jag älskar dig! Tro inte att jag vill ligga med dig eller nåt sånt nu, eller jo det vill jag ju men jag älskar dig som en vän. Eller ja. Du vet!"

HAHA.


Pratade lite om kärleken. Funkar ju inte särskilt bra för någon utav oss. Hans problem är att han inte hinner och mitt problem är att jag verkar falla för Patrick Bateman-typen. Han sa att jag måste bli tuffare och inte ta så mycket skit och han har rätt. Jag beundrar verkligen tjejer som bestämmer sig för att det är slut och sen håller stenhårt fast vid det. Som säger upp kontakten trots att det finns känslor kvar och att de kanske vill höra av sig men inser sitt eget bästa. Jag börjar lära mig det nu men herregud vilken pussy jag varit i vissa lägen... Ångrar dock ingenting, har lärt mig en massa av alla mina relationer och hade inte velat göra något ogjort. Men nästa kille som haffar mig kommer inte få det lätt ;)


Jävlar vilket inlägg det blev.
Varsågod!

Hairligt.

Fixade frippan igår. Eller ja färgen iaf! Blev ju inte alls som jag tänkt mig... Utförandet blev himla fint men jag hade velat ha en mer blondettig ton. Jaja, vad ska man göra!

Rotade djupt i sminkväskan innan och hittade ett nytt favoritlack.



Lite mjölkvitt sådär. Strunta i mina knarkiga nagelband.




Sovmorgon?

Idag gick jag upp ur sängen klockan 15:00. Vad i helvete hände där liksom? Visst att jag la mig sent men det här måste ju vara något slags rekord.






Vaknade på ett strålande humör iaf! Hade nog bara en släng pms igår.


It's ok.

Känner mig för första gången i år riktigt ledsen. Rensade bland gamla papper och hittade en 3,5 år gammal lapp. Det var inte många ord men jag minns känslan jag hade när jag fick den, jag trodde verkligen att jag hittat personen jag skulle leva ihop med resten av mitt liv. Jag saknar den människan nåt så otroligt mycket ibland, synd bara att han inte existerar längre.. Fick ett mail för ett tag sen men jag orkade inte svara, det går inte att hålla det hela på en vänskapsnivå och att ge honom ett nytt försök i egenskap av pojkvän existerar inte i min värld. Han har spelat ut sina kort och vi är klara. Glömmer aldrig när han körde halva natten för att be mig om förlåtelse och stod och grät på min parkering för att ett par veckor senare bete sig lika illa igen... Det gör lite ont i själen att veta att jag kompromissade så mycket med mig själv för en person som inte var rätt för mig, hur blint jag ignorerade alla tecken på att det aldrig skulle fungera. Tanken var ju att jag skulle flytta in hos honom när jag slutade utbildningen och att vi skulle gifta oss till sommaren. HAHAHAHAHA. Hahahaha. Åh herregud, nu gapflabbar jag när jag tänker på det! Snacka om att vi hade varit en disfunctional little family, jag hade bergis blivit åtalad för mord efter ett par 3 veckor haha! Såja, nu har jag fått skriva av mig och fick ett gott skratt på köpet, nu är jag glad igen :) Var helt knäckt efter att det tog slut sista gången men det varade bara i ett par dagar, sen borstade jag av mig dammet och har helt ärligt inte ägnat honom en enda (negativ tanke) så det kanske inte är så konstigt att det fanns lite känslor som behövde komma ut.

Nu ska jag sova, natti!


Mys x 1000!

Har haft en väldigt fin dag och än är den inte slut! Imorse ringde de mig från Attendo och erbjöd mig ett jobb, man tackar! Sen frågade Viki om jag ville följa med till hennes mamma och fika och det ville jag ju självklart. Satt ute i trädgården och lapade sol och sen åt vi mat på altanen. Helt underbart! Kom hem och såg att jag fått skivan med mina bilder från slutfotograferingen, och att mitt paket från Eleven har kommit.






De kunde ha varit bättre men jag är ändå nöjd!
Nu ska jag till maxi och hämta ut mitt lilla paket. Ska nog ge mig på en uppfräschning av håret också!

Oh, how I've missed you.

Det gör ont i mitt hjärta av längtan till mina ungar. Har tänkt gå och hälsa på varje dag i 2 veckor men det har hela tiden dykt upp annat. Men imorgon ska jag få se mina sötnosar igen!

Kommer ALDRIG glömma en dag i somras. Det kan nog räknas till de topp 10 vackraste ögonblicken i mitt liv. Jag hade inte jobbat på "mitt" dagis på säkert 2 månader när bemanningen ringde och sa att de behövde vik. Vissa av ungarna kom och kramades direkt, andra var lite reserverade men det lossnade snabbt. Vissa av de äldre barnen hade flyttats till en annan förskola eftersom vi bara hade en småbarnsgrupp men en utav tjejerna följde med sin mamma för att hämta sin lillasyster som gick kvar.

När hon såg mig komma blev hennes ögon stora som téfat och hon skrek "MAAARIAAAA!" kastade ryggsäcken och slängde sig på mig så jag fick ta i med händerna i marken för att inte ramla och hon pussade på mig och klappade kinden och kramades och slängde ur sig små skrik. Jag skrattade så jag höll på att kissa ner mig samtidigt som jag var så rörd att jag hade nära till lipen.

Fick en kram av mamman som berättade att lilltjejen hade blivit ledsen till och från under hela sommaren och sagt "när jag börjar dagis igen kommer inte Maria vara fröken..."

- Ja jag blev så ledsen ibland att jag grät...

Ni förstår att mitt hjärta brast?


Ska bli kul att se om hon blir lika glad imorgon (de har slått ihop mitt gamla dagis med dett nya dit barnen flyttades så jag kommer få träffa både stora och lilla gruppen).

VÅR

 

 

 

 

 

 

 

Jag och kameran tog en liten promenix innan. Höll på att blåsa bort men det var jävligt skönt med lite frisk luft. Herregud, kan man låta tantigare?


Ledsen....

Blir ledsen i ögat när jag måste tacka nej till plåtningar och visningar uppe i 08:a. Tyvärr har jag inte ens råd med biljetten upp just nu and it's KILLING ME! Hur ska jag kunna bli världens bästa make up artist när jag aldrig får gööööra något? Jaja. Det kommer ordna sig. Stockholm finns nog kvar ett par år till. Får bara kämpa ännu hårdare när jag väl tar mig upp igen...

Fick erbjudande om att göra Toni & Guy i veckan men jag bad dom ringa en kurskompis istället. Det är ju tur det iaf, att jag kan slussa vidare en massa jobb till mina fina bästa kursisar! :)

My angels.

 

 

 

 

 

 

 

HUR FINA!?

 

Bloggfan kapar dock av mina bilder lite i högerkant.

Det får ni leva med...


OOOOH!

Kollade LILAC och de hade slängt upp lite bilder. Delar självklart med mig!














Fotograf: Hannah Hedin
Makeup artist: Andrea Engström
Make up assistent: JAG!


En killkompis trodde att jobbet som makeup assistent innebar att hämta kaffe åt artisten men riktigt så är det inte va! En MU-A sminkar lika mycket som artisten fast det är artistens idéer man använder.


Alla små bilder är klickbara!



Kryper i kroppen.

Satt och letade inspiration till mitt lilla projekt innan och lyckades få en OD. Vill bara börja NU, NU, NU! Har spring i benen, det kliar i fingrarna och hjärnan målar redan upp detaljer.

Meeen jag får hua mig tills imorgon. Den här inspirationsvågen kommer jag kunna rida på ett bra tag.

Imorgon måste jag också haffa en stackars sate att öva make på. Mitt ansikte pallar inte mer nu.


Mys.

Tog en promenad i regnet och nu ska jag se filmversionen av Dickens mästerverk Great Expectations. Fantastiskt vacker film, har ni inte sett den än BÖR ni ta tag i det!



Skulle gärna vilja vara en Estella men med min bittra inställning till män kommer jag bergis sluta upp som Ms Havisham (i filmen omdöpt till Ms Dinsmoor)
.


F U.

Nu har jag trallat runt här hemma i nästan en vecka. Får nog ringa bemanningen igen, tror de har glömt att skriva in mig.. Innan jag flyttade trackasserade de mig i princip med jobberbjudanden och nu har det varit tyst som graven och min rastlöshet känner inga begränsningar.


Idag ska jag dock ut och "shoppa". Ingen rolig shopping men den är nödvändig för ett utav mitt livs största projekt. Jag har gett mig fan på att jag ska göra det bra! Resultatet får ni dock inte se på ett bra tag....

Rain.

Sol i all ära men finns det något mysigare än att sitta inne och dricka té en regnig och mulen dag? Har övat på att lägga make. Tjatade på syrran tills hon blev förbannad men det slutade ändå med att jag fick make-a mig själv!






Något fel på min kamera men ändå...

Det händer grejer!

Jag har massa roliga saker inbokade för tillfället. De ligger dock en bit fram i tiden men det är kul att ha något att se fram emot. I september ska jag göra makeupen på Josefine när hon gifter sig, i juni ska jag vara gudmor till min bästa lilla Gabbe som jag är såå stolt över (Mamma Diana frågade mig över Skype för någon dag sen och jag fick hålla tillbaka lipen annars hade det sprutat tårar och snor över camen) och sen har jag ett spännande projekt som är lite hysh-hysh på gång. Det är en enorm ära men det kräver att jag släpper lite på självkritiken och vågar bjuda på mig själv, och att jag faktiskt vågar ta chansen att misslyckas totalt. Men det kommer bli en grymt rolig utmaning!


Dagen har jag spenderat på Vikis balkong. Vi har myst och druckit kaffe och jag har knappt kunnat slita blicken från hennes fina mage. Bara en månad kvar tills bebisen kommer och det ska bli så kul! Jag kommer gråta som ett djur när jag får se den lilla skruttan. Med så snygga föräldrar kan det fan inte bli annat än en bedårande unge!


Nu tänkte jag ta en promenad. Gick en runda igår också, skönt att komma ut och röra på sig lite. Att man promenerar 4 km är väl kanske ingen megabedrift men om man gör det med nedahasade strumpor och för små trosor som skär in i arslet blir det ju en helt annan grej. Där snackar vi powerwalk! Idag har jag planerat bättre, grannypantsen är på, strumporna sitter som ett korvskinn och jag har bytt ut mina boots mot ett par gympadojor.


NU KÖR VI!

Halmstad in all it's glory.

Första rundan på stan avklarad, aomen! Riktigt fint väder, har 22 grader på balkongen för tillfället. Sitter och peppar med bra musik och vinet har vi korkat upp också.

Ikväll smäller det!

Olle ska dö.

Olle är världens största fitta. Han skrev på facebook chatten att han behövde hjälp med en sak men att det var så pinsamt att han inte vågade säga. Efter mycket om och men lyckades jag dra ur honom problemet och då visade det sig att han slått sig på pungen så den var helt blå. Jag googlade det och hittade en massa artiklar om män som blivit tvungna att operera bort sina kulor så jag fick ju panik och bad honom gå till läkare men det vågade han ju klart inte så han bad mig ringa sjukvårdsupplysningen för att se om det var farligt. Blev ju inte överlycklig om man säger så, att ringa och be om pung-råd som tjej känns ju sådär.

Hade dessutom inga pengar på mobilen så jag skulle behöva gå in till grannen och ringa samtalet. Ehm, awkward?


Reste mig precis för att gå och plinga på när Olle avslöjade att det var ett aprilskämt.



KUL JU!!!!



Ingen modellkarriär för mig.

Fick precis ett sms från fantastiskt vackra Adina som jag make-ade inför min slutfotografering. Hon ville veta om jag hade fejknaglar och om jag var ledig på måndag? Haha tror det gällde någon slags plåtning men tyvärr får de leta upp en annan modell för mina händer är bänkade i Halmstad... Förresten ser de ut som bajs, jag har en tendens att överkonsumera handsprit på jobbet så de är minst sagt torra...


Men ikväll ska jag pyssla om mig själv till tusen. Har bokat bastun så nu är det TLC som gäller!




A och O.

Kom på att det kanske kan var alite kul för mina 4 läsare att få ta del av lite sminktips här i bloggen! Eller vad säger ni?

Det absolut viktigaste när det kommer till att lägga en sjysst make up är REDSKAPEN. Du kan ha dyrt kvalitetssmink men har du inte bra borstar blir det vääääldigt svårt att få till det fint.

Jag har 2 favoritmärken när det kommer till borstar. Det första är förstås Linda Mehrens makeup tools. Linda är som ni kanske redan vet rektor på Mikas makeup academy där jag utbildade mig men tro för fan inte att jag är partisk för det, hennes penslar är MAGISKA! För ett par år sen märkte hon att det fanns ett stort behov av bra redskap bland proffesionella make up artister så hon tog kontakt med Da Vinci, världens främsta penselmakare i Nurnberg och efter en intensiv process hade hon tagit fram en kollektion av 16 riktiga kvalitetsverktyg. Borstarna är handgjorda av väldigt exklusiva hår från bl.a ponny, kashmirget och sobel kolinsky.

Foundationborsten är den absolut viktigaste saken jag har i min makeup-bag.


Den är värd varenda krona! Älskar även hennes blendingborstar som man använder för att få den perfekt tonade ögonsskuggan.

Kika mer här:

Linda Mehrens professional make up tools.


Sen har jag lyckats hitta ett riktigt bra budgetmärke som dessutom är skonsamt mot djur och natur. EcoTools är gjort av bambu och syntetiskt taklon, de är biologiska nedbrytbara och ej testade på djur så alla earth-friendly fashionistas kan med gott samvete kladda fritt.

Deras Bronser brush är utan tvekan den bästa borsten när man ska applicera solpuder, man får ett jämnt och fint resultat. 149 spänn kostar den lilla jäveln, det kan man ju inte klaga på!




In och kika med er nu. Jag LOVAR att ni kommer få en WOW-känsla när ni väl provat att applicera er make med riktigt bra redskap!

RSS 2.0