I just don't know what to do with myself.

Är så rastlös att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Hade ju kunnat städa.....men det lockar inte alls faktiskt.

Har iaf övat på att lägga make. Önskar att jag hade en modell tillgänglig 24/7 men i brist på annat får min egna fejja duga.






Var lite trött på att allt ska vara perfekt och symmetriskt så jag kladdade till det rejält hehe...

Let England shake.

Ligger i sängen och lyssnar på PJ Harvey och käkar dumle. Måste förbereda mig mentalt för ikväll blir det fest, har inte varit ute på hundra år!

















Sådärja, fick ni lite bilder också.
Varsågod!


Nailed it.

Sladdade in i LILAC's studio strax innan 14 igår. Hann köpa LOVE magazine på vägen, helt otrolig inspirationstidning! Allt var försenat så jag fick vänta en stund på min tur men det var bara trevligt att få prata med tjejerna, dricka kaffe och hinna varva ner lite.

Var dock skitnervös så jag gjorde en hel del tabbar när jag skulle lägga makeupen. Men modellen var så jävla snygg att jag hade kunnat kleta in grisfett och koblod i ansiktet på henne och hon hade ändå kunnat rock that shit. Och de bilderna jag fick kasta ett getöga på såg helt otroliga ut så jag kan nog ändå våga mig på att påstå att vi spikade det!

Lite bilder jag tog:









Så galet vacker och underbar tjej. Bytte nummer och bestämde att vi ska ta en fika!


Behind the scenes.

Att få göra visningen i lördagens var skitkul, så roligt att jag inte trodde att man kunde jobba med något roligare. Men igår när vi gjorde plåtningen kändes det verkligen som att allt föll på plats. Jag var som fisken i vattnet, det är det bästa jag gjort i hela mitt liv! Vi plåtade hos Studio Mjuklyx som använts av stora aktörer som H&M m.fl. Drack ofantliga mängder kaffe och bubblade ikapp med mina klasskompisar, var så nervös att jag inte kunde äta trots att de beställt catering. Men det gick skitbra!

Jag hade turen att få jobba med en fantastisk fotograf, en superduktig hårstylist och en underbar modell! Kändes verkligen som att allt klaffade, efter plåtningen skuttade modellen fram och gav mig en bamsekram och sa att hon visste att vi fått bra bilder.










Lite behind the scenes bilder jag passade på att ta.




Här hjälper jag Frida med ljuset (ser att jag har gått upp i vikt på arslet, härligt!)



Fick ta en tjuvkik på bilderna. Såg superfint ut, nu är jag galet nyfiken på det färdiga resultatet!

SHOOT!

Ikväll kommer Sara hit så det blir tjejkväll, ska kolla på Mia och Klara och mysa. Hade tänkt att jag ska öva på henne och Jenny också för imorgon har jag den första av mina 2 slutfotograferingar. NERVÖS!

Har iaf en supervacker modell från Mikas.



Kolla brynen, jag döööööööör. Har sån jävla ångest för att jag plockat sönder mina. De ser ut som 2 bantande larver. Nä nu jävlar ska jag låta dem växa ut!

The Hunger Operation.

Hello my darlings!

I lördags var det dags för min första visning. Mötte upp mina fina klasskompisar på t-centralen 11:45 och tillsammans vandrade vi bort till Café Opera där vi skulle lägga makeupen på en fashion show med bland andra Malina, J. Lindeberg, Skindeep m.fl.

Fy FAN vad kul det var! Inte varje dag man får jobba på en modell från Mikas medan Snygg-Olle från idol och Pernilla Wahlgren står och repar precis jämte en. Kan lugnt säga att jag fick blodad tand...

























På de 2 översta bilderna ser ni modellerna jag sminkade. Tyvär bestämde sig min kamera för att (ursäkta uttrycket) fitta sig så man ser ju fan inte ens att de har make up i ansiktet! Men lita på mig, jag var grym...


Fjuk...

Vaknade av att det kändes som att mitt huvud skulle sprängas imorse.. Brukar inte ha huvudvärk så jag blev lite fundersam. Fast det är klart, stressen jag känner inför slutfotograferingen är inte nådig, plus att jag bara dricker kaffe hela dagarna och det är ju inte lite uttorkande för kroppen.

Svalde ner en naproxen med en kopp té och nu känns det mycket bättre. Surt bara att man missar en hel skoldag.

Har iaf bestämt mig för att köra en väääldigt naturlig make på en utav slutbilderna. Nu letar jag bara inspiration till exakt hur jag ska ha det. Look nr 2 är fortfarande ett mysterium för mig.







Pictures of you.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När min kamera väl fungerar älskar jag den väldigt högt.

Lite bilder på dittan och dattan som jag tagit sen jag flyttade upp.

Stockholm är så otroligt vackert.

 

 


Out of sight, out of mind.

Och på den sjunde dagen vilade hon...


Söndag. Veckans bästa dag om man frågar mig. Mysa i sängen med té och film och bara vara. Solen strålar här i Stockholm men idag befinner sig mina tankar, för första gången sen jag flyttade, i Halmstad. På något konstigt sätt känns det som att staden slutade existera så fort jag flyttade därifrån... Är väl snart dags att planera in ett besök kanske. Melanie från kursen sa att hon jättegärna följer med ner i sommar så frågan är om man ska pressa in ett besök innan dess eller helt enkelt vänta. Får se.


Hur som helst...

Har ett slutprojekt att jobba på nu, kastar in lite bilder sen!

Practise makes perfect.

Har ÄNTLIGEN fått min kortläsare så nu kan jag börja kasta in lite egna bilder i bloggen!

Kan ju börja med lite bilder jag tog när jag fick öva på att lägga make på mig själv i lördags.










Bilderna är klickbara.


Nu är jag varken modell eller fotograf så skit i de bitarna.


Florence + The machine.

Jag är helt jävla frälst i den här fantastiska låten. Melankolin och soundet och hennes röst på slutet när hon tar i så hon nästan skiter ner sig, blir helt SALIG!


 

 

Ska koka lite té och bara slappna av en stund. När Jenny kommer hem ska jag tjata mig till en övningsrunda. Idag har vi gjort 60-tal och det är svåååårt.

 

 

 


Det vankas storstäd.

Vaknade med en väldigt ofamiljär känsla i kroppen.


STÄDLUST!


Väntar på att kaffet ska bli klart sen ska jag ta en cigg på ballen och jag riktigt längtar tills jag fått maska klart och kan greppa dammsugaren. Vad fan har Stockholm gjort med mig? Solen lyser och jag öser på Vivaldi för fulla muggar, bästa städmusiken. Har nästan lite vårkänslor! När allt är sstädat och fint är det öva, öva, öva som gäller!

Lotta Lewenhaupt sa en väldigt intressant sak i fredags förresten. Visste ni att varje gång världen befinner sig i kris eller krigstid så skjuter försäljningssiffrorna på rött läppstift i höjden? Tänk nu bara senast på finanskrisen, det var ju i samma veva vi skulle ha klarröda läppar igen. I mörka tider behöver man något som livar upp och vad ger ens ansikte ett bättre lyft än en perfekt målad röd mun?





STOCKHOLM FASHION WEEK.

Ingen i Stockholm kan ha missat att det är Fashion week. Tycker det tisslas om det på t-banan, på gatan, i varje kant och vrå. Eller så är det jag som är skadad... Anywhooooo.

Ni kan se alla visningar på BON MAGAZINE.
Klicka på VIDEOS och sen Mercedes-Benz fashion week Stockholm A/W 2011.

Vi rullade upp projektorn på skolan igår, fixade té och bara sög in inspirationen från alla IT-brands. Kan rekomendera Ida Sjöstedts visning om man gillar vackra klänningar, Beckmans om man gillar showigare visningar och Lexington om man gillar assnygg styling och make och preppy stuk på kläderna. Kan ju dessutom tillägga att Oliver som gjorde maken på Lexingtons visning BARA lät gamla Mikas-elever assistera honom samt Fanny och Conny från vår grupp. Var så stolt över dem!



Lexington.





Och Ida Sjöstedt.










Den sista klänningen får mig att vilja gråta så fin den är..
In och kika med er!






Breathing fashion.

Sweet jesus vilken vecka jag har haft! Fullproppad av en massa underbara ytligheter, har gått igenom skönhetsideal för hela 1900-talet och hela veckan har andats glamour!

Eller ja förutom tisdag och onsdag när jag låg hemma i maginfluensa. 2 dygn i blixtstilla ryggläge, minsta lilla rörelse fick mig att vilja kräkas. Fast det var ju å andra sidan lite glamour att personen som smittade mig var ingen mindre än den helt otroliga make up artisten Karin Westerlund (se bilder på hennes jobb nedan).









Hon var på skolan för att undervisa oss i 20-talssmink. Vilken fantastisk och sprallig tjej! Bilderna är tagna från hennes hemsida där ni kan se mer av hennes jobb: Karin Westerlund


Nu blir det en kopp kaffe, hörs sen!




Sorry.

Förlåt för dålig uppdatering och ful design. Har legat helt utslagen i maginfluensa i 2 dagar.

Vi hörs imorgon, ok?

PUSS

RSS 2.0